AQS Nederland B.V.

Over AQS Nederland BV

‘Met de wortels in de sector is AQS de onafhankelijke en deskundige partner in de hele AGF-keten’

AQS onderscheidt zich van vergelijkbare organisaties door de grondige kennis van alle productgroepen in groenten en fruit. Kennis van zowel het Hollands product als import product, van de geldende wet- en regelgeving en de gehele AGF keten, van teler tot consument.

Het team van AQS bestaat uit bevlogen allround gediplomeerde kwaliteitscontroleurs en docenten, met jarenlange praktijkervaring. Kortom, zij spreken de taal van de sector. De AQS-medewerkers staan bekend om hun integere en onafhankelijke manier van werken.

AQS is voor de monstername, in het kader van de controle op residuen van gewasbeschermingsmiddelen, geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (NEN/ISO 17020, RvA nr. I119). Deze accreditatie onderschrijft de deskundige, onafhankelijke en uniforme wijze van werken door AQS.

Er zijn verschillende overwegingen om AQS in te schakelen. Enerzijds de deskundigheid, onafhankelijkheid, flexibiliteit en klantgerichtheid van AQS, anderzijds als ‘de vinger aan de pols’ of ‘de vreemde ogen die dwingen’. Het gegeven dat verschillende bedrijven al meer dan 15 jaar klant zijn bij AQS, onderschrijft hun behoefte aan deze externe inbreng en hun tevredenheid over het effect daarvan.

Het kantoor van AQS is gevestigd in het HortiVERSum te Zoetermeer. Van hieruit worden de medewerkers op verschillende locaties in Nederland en daarbuiten, aangestuurd.

Tot de opdrachtgevers van AQS behoren telers, telersverenigingen, importeurs en exporteurs (handelsbedrijven), be- en verwerkers, sorteer en pakstations, retailers, zaadbedrijven/veredelaars, brancheorganisaties, verpakkingsbedrijven.

AQS gebruikt QC ONE voor het vastleggen van de inspectieresultaten op locatie. De overzichtelijke rapportages, voorzien van beeldmateriaal, worden direct na de inspectie opgeslagen in een database en naar de opdrachtgevers verzonden. Via een dashboard kan een opdrachtgever de inspectieresultaten inzien en gebruiken voor bijvoorbeeld eigen analyses.

AQS Nederland BV (AQS) is als inspectie instelling in 1997 opgericht door het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB). Sinds 1 januari 2015 opereert AQS los van het KCB.

‘AQS is het toonaangevende, betrouwbare en innovatieve ijkpunt voor kwaliteit van AGF-producten’.