AQS Nederland B.V.

Houdbaarheidscontrole / Benchmark

AQS kan groenten en fruit beoordelen op kwaliteit, gedurende een vastgestelde periode onder specifieke condities. Deze houdbaarheidscontrole/benchmark maakt inzichtelijk hoe de kwaliteit van producten zich ontwikkelt in de tijd. Dit gebeurt op unieke wijze.

De houdbaarheidstesten worden ondersteund door continue cameraopnames. D.m.v. unieke software worden de beelden verwerkt tot timelapse. Dit levert een versnelde film op, waardoor kwaliteitseffecten snel inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Daarnaast worden de producten periodiek aan een visuele beoordeling onderworpen door onze ervaren medewerkers. Hierbij kunnen specifieke parameters als de inwendige productkwaliteit, rijpheidstoestand, stevigheid, aard en mate van ziekten en gebreken, (ver-) kleuring of °Brix worden beoordeeld.

Met de houdbaarheidscontrole/benchmark kan AQS inzichtelijk maken:

 • De verschillen in houdbaarheid tussen producten
  • afkomstig van nieuwe rassen (voor zaadveredelaars)
  • van verschillende telers (voor telersverenigingen)
  • van verschillende leveranciers (voor handelsbedrijven)
  • van verschillende retailers (voor retailers)
 • De invloed van een nieuw type verpakking op de houdbaarheid van een specifiek product (verpakkingsbedrijven)
 • De houdbaarheid van groenten en fruit als onderdeel van bijvoorbeeld vers pakketten (voor handelsbedrijven, retailers)

De uiteindelijke rapportages, voorzien van beeldmateriaal, worden direct na de houdbaarheidscontrole/benchmark opgeslagen in een database en naar de opdrachtgevers verzonden.

AQS heeft uitgebreide, maar vooral ook actuele, kennis van de kwaliteitsaspecten groenten en fruit en is hierdoor in staat een deskundig oordeel te geven over de kwaliteit van verschillende producten.

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen?

Neem contact op met Harold Willemsen via 06 51297825 of Marcel van de Werken via 06 18478246 of stuur uw aanvraag naar aqs@aqs.nl